Hoppa till innehåll

Kicka igång ditt företag på höstlovet

Vill du få chansen att bli egenföretagare vid sidan av plugget? Då har du hamnat rätt! 

Höstlov

Vem ska söka? 

  • Du som är intresserad av entreprenörskap, kanske vill du driva eller driver UF-företag?
  • Du som vill utvecklas som individ
  • Du som vill stärka dina entreprenöriella förmågor
  • Du som vill ha en bra merit på CV:t

Då kursen är baserad på konkreta uppdrag som tar dig framåt kan du ansöka både med och utan förkunskaper.

Målgrupp och kostnad 

Kursen v. 44 riktar sig till ungdomar mellan 15-20 år. För dig som är skriven i en kommun som erbjuder Daily Blocks på höstlovet är kursen GRATIS. Är du osäker på ifall din kommun erbjuder kursen? Ta kontakt med din kommun eller maila oss:

filippa.lindberg@skillity.se 

Kan man verkligen starta företag på bara 5 dagar? Javisst!

Som deltagare i vår höstlovskurs får du guidning i hur man startar företag och hur man utvecklar sin affärsidé, blir vassare på försäljning och hur man hittar en bra markandsföringsstrategi. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av entreprenörskap, kanske vill du driva eller driver UF-företag? Då kursen är baserad på konkreta uppdrag som tar dig framåt kan du ansöka både med och utan förkunskaper.

Steg för steg

Vi har tagit fram en guidad bana med 30 block* som på ett effektivt och pedagogiskt sätt tar dig framåt i ditt företagande. Oroa dig inte, vi lovar att du kommer förstå när du loggar in.

30 block

På fem dagar kommer du genomföra totalt 30 block (sex block om dagen). Blocken hänger ihop och du kommer få tydliga instruktioner i vad och hur du ska göra.

Digitalt community

Självklart vill vi snacka med er! Du bjuds in till ett community där du både kan prata med andra kursdeltagare och med Daily Blocks coacher!

Tips & redskap

Coacherna som guidar dig längs vägen bjuder även på sina bästa tips för att ta sin idé eller företag framåt!

Flexibelt

Varje block tar 20-30 minuter, du väljer helt själv när på dagen du vill genomföra dessa.

🏅

Diplom

Efter avslutad kurs får du ett diplom för din medverkan. Detta diplom är perfekt att använda på CVt när du söker jobb!

Vad är ett block?

Filmer

Vi har tagit kontakt med de bästa vi känner till - som både kan förmedla och inspirera - och som vet vad de pratar om. Tillsammans har vi tagit fram korta inspirerande och tydliga videos - som du kan titta på precis när det passar.

Uppdrag

Varje film avslutas med att du får ett eller flera uppdrag. Det kan handla om att besvara några frågor, ta fram en presentation utifrån en mall, förbereda en lista på potentiella kunder. Uppdragen är noga placerade i en viss ordning – så att du gör rätt sak i rätt tid.​

7

Manualer

Till programmet hör ett 76 sidor långt anteckningsblock. I blocket finns mallar som hjälper dig att utföra uppdragen. Ibland behöver du inte använda själva blocket - då har vi ordnat mallar i t.ex. word eller excel istället.

Tidigare kursdeltagare

5/5
"Det jag gillade mest var att ni verkligen hade tänkt er in i hur folk känner när man startar eget. Ni hade anpassat för hur människan faktiskt fungerar, hur man kan ha svårt att få saker gjort. Ni gav mer än bara information."
Kursdeltagare
4.5/5
"Det viktigaste med hela kursen var helheten om hur man startar och driver ett företag. Det var inte bara om hur man tar fram en affärsidé, utan alla delar man behöver ingick."​
Kursdeltagare
5/5
"Intressant och väldigt lärorikt att varje film följs upp med en uppgift. Inte bara sitta och titta. Det blir action också."​
Kursdeltagare

Daily Blocks -
30 dagar

Många vill starta eget, men det är svårt att komma igång.

Daily Blocks är ett digitalt koncept som riktar sig till personer som vill starta eget. Konceptet är framtaget baserat på insikter från kognitiv beteendeterapi för att få människor att vidta de åtgärder som krävs för att starta eget. Vi fokuserar helt enkelt på att få folk att göra saker, inte bara tänka på att göra saker.

Konceptet är framtaget med en pilotgrupp i åldern 16-60 år. Det är testat och utvärderad av psykolog och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm år 2022. 

Vuxen målgrupp? Absolut!

Tack vare att kursen har en pedagogisk grund går den att anpassa till flera målgrupper.

Vi erbjuder även Daily Blocks till en äldre målgrupp, då med ett annat upplägg.

Är du som kommun intresserad av att erbjuda denna kurs till era medborgare? Kontakta oss så berättar vi om våra andra upplägg. 

© 2023 Daily Blocks

www.skillity.se